Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Retoričke tehnike

5 trikova kojima savjetnici "spašavaju" Trumpa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Savjetnici Donalda Trumpa koriste retoričke trikove kako bi sanirali štetu nastalu nepromišljenim izjavama svoga šefa.

Ako imate impulzivnog i hirovima sklonog šefa, vjerojatno razmišljate kako i kada mu se obratiti te vas nerijetko izbaci iz takta.

Pročitajte i ovo Donald Trump Izašli mu ususret Trump u posljednji trenutak dobio odgodu - ne mora položiti 464 milijuna dolara Donald Trump Cjenkao se sa sudom Trumpu istječe vrijeme: Mora platiti 454 milijuna dolara ili bi mogao ostati bez nekretnina

Ako još dodatno morate smirivati njegovo ludilo, imate pravi recept za kaos na radnom mjestu.

Savjetnici Donalda Trumpa svakodnevno se bore s ovakvim problemima te trebaju otkriti kako "smiriti" svog šefa i pritom ga ne osramotiti.

Ugledni portal politico.co donosi nekoliko retoričkih trikova koje koriste Trumpovi savjetnici:

1. Ako moj šef vjeruje, onda je istina

Kada brane neobranjivu Trumpovu izjavu, dovoljno je reći kako on vjeruje u nju. Savjetnica za medije Bijele kuće Sarah Huckabee Sanders morala je u intervjuu za ABC objasniti tvrdnje svog šefa kako ga je Obama prisluškivao. Sarah je jednostavno rekla kako je njen šef uvjeren da je to istina dovevši novinarku na rub živaca.

2. Promijeniti temu

Trumpova savjetnica Kellyanne Conway novinaru CNN-a trebala je objasniti predsjednikove pretjerane tvrdnje o povećanoj stopi ubojstava diljem zemlje. Čak i kad je napokon priznala kako Trump ne govori uvijek istinu, poručila je: "Zar su takve izjave važnije od stvari koje govori, a koje zaista mijenjaju živote ljudi".

3. Ma, to su lažne vijesti

Glasnogovornik Bijele kuće Sean Spicer pravi je majstor prepiranja s medijima i ignoriranja njihova značaja. Kad mu ponestane municije, medije jednostavno proglasi "lažnim vijestima".

4. Moj šef je nepogrešiv

Stephen Miller, stariji politički savjetnik naprosto smatra da je njegov šef nepogrešiv i tu svaka rasprava prestaje. Kad ga se suoči s tvrdnjama bez dokaza koje je iznio njegov šef, on jednostavno poruči: "To je činjenica i nećete ju zanijekati. Spreman sam sa stopostotnom sigurnošću tvrditi da je sve što je predsjednik Trump rekao istina".

5. Omalovažavajte sugovornika

Miller često koristi i tehniku omalovažavanja sugovornika pa mu se tako obraća imenom i govori fraze poput: "To smo već objasnili", ili "Koliko puta moramo prolaziti kroz ovo?".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene