Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Niskotarifna aviokompanija Ryanair, koja u Španjolskoj drži 17 posto tržišta, smanjila je cijene putnih karata kako ne bi pala potražnja za letovima u španjolske gradove nakon terorističkih napada u Kataloniji.


Prošli tjedan jurećim kombijem i hladnim oružjem ubijeno je 15 prolaznika, od kojih osam stranaca, u primorskim gradovima Barceloni i Cambrilsu na sjeveroistoku zemlje.

Vezani članci Barcelona, koronavirus Stanovnici Barcelone pozvani da ne izlaze zbog koronavirusa: "U protivnom ćemo morati ograničiti kretanje za čitavo stanovništvo" Operna kuća Liceu - 5 Jedna od najvećih opernih kuća ponovno otvorila vrata, ali koncert je zbog publike trajao samo šest minuta

"Učinili smo isto ono što smo bili učinili u takvoj situaciji (nakon atentata) u Londonu, Parizu ili Bruxellesu. Spustili smo cijene kako bi ljudi nastavili dolaziti", izjavio je u četvrtak Micahel O'Leary, izvršni direktor Ryanaira. On je na konferenciji za medije predstavio novi tehnološki centar u Španjolskoj.

Cijene će biti smanjene između 5 i 7 posto, rekao je odgovarajući na pitanja novinara. Dodao je da Ryanair "općenito" nije primijetio nikakav utjecaj na kupnju karata za Španjolsku nakon napada prije tjedan dana.

U četvrtak je džihadistička skupina tzv. Islamska Država zaprijetila novim napadima u Španjolskoj ako vlada te zemlje ne prekine borbu protiv nje.

O'Leary je rekao da vjeruje u tržišni rast u Španjolskoj, premda su neki njezini dijelovi zasićeni. Za tekuću poslovnu godinu, koja je počela u travnju 2017., a završava u ožujku 2018., Ryanair očekuje 10 posto više putnika nego u istom razdoblju godinu prije. Krajem tekuće poslovne godine mogli bi prevesti ukupno 38 milijuna putnika.

"Iduće godine dosegnut ćemo 40 milijuna putnika u Španjolskoj", izjavio je O'Leary.

Prema podacima tvrtke za upravljanje španjolskim aerodromima Aena, Ryanair drži 17 posto španjolskog tržišta zrakoplovnih prijevoznika. (Hina)