Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Požar uništio kupolu katedrale u St. Petersburgu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vatra koja je izbila na katedrali iz 19. stoljeća u ruskom gradu St. Petersburgu uništila je glavnu kupolu, objavili su dužnosnici.

Požar koji je u petak izbio u Crkvi Svetog Trojstva u ruskom gradu i bivšoj carskoj prijestolnici Sankt Petersburg (nekadašnjem Lenjingradu) osim glavne i dijela jedne od četiri kupole stradao je i dio unutrašnjosti i to od gašenja požara.

Pročitajte i ovo Čuvari Kristova groba Velika tradicija U Betini se održava običaj čuvanja Kristova groba: Pazi se na svaki detalj, a biti dio toga posebna je čast Fra Stjepan Brčina Opleo i po muškarcima VIDEO Pogledajte govor franjevca: "Ona od sebe napravi mačku idola da pola sela trči za njom. Dečki, važno je da ste oprezni, da vam se svašta ne podvali"

Požaru je izbio za vrijeme radova na rekonstrukciji, a prema izvještajima lokalnih medija, vatra se brzo proširila zahvaljujući građevinskim skelama oko kupole. Kupola je, prema navodima ruskih vlasti, bila previše visoko da bi je mogle doseći vatrogasne ljestve i šmrkovi. 

Desecima pripadnika spasilačkih službi su pomagali prolaznici prilikom evakuacije raznih umjetnina i drugih vrijednih predmeta zahvaćenih požarom. 

Crkva Svetog Trojstva, ruska pravoslavna crkva, sagrađena je 1835. godine. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene