Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Višestruke eksplozije i požar u velikom skladištu kemikalija u industrijskoj zoni Kansas Cityja, doveli su u srijedu do evakuacije područja u krugu od 1.6 kilometara oko skladišta i do zatvaranja prometnica, izvijestio je dnevni list "Kansas City Star" na svojim web stranicima.


Za sada nema izvješća da je u eksploziji i požaru netko stradao, a po riječima predstavnika tvrtke CHEMCENTRAL Corp. Billa Rohdea, devet radnika koji su se nalazili u blizini eksplozije sigurno su evakuirani.

Vezani članci Teretni brod, ilustracija Drama u Arapskom moru: Izraelski teretni brod pogodila iranska raketa Policija, ilustracija Eksplozija i požar kamina u obiteljskoj kući u Zagrebu: Jedna osoba hitno prevezena u bolnicu

Uzroci eksplozije za sada nisu poznati. Vatrogasci su na mjestu nesreće, ali koriste defenzivnu taktiku i povukli su se šest blokova dalje od požarišta, izvijestio je Kansas City Star.

Nad gradom se uzdiže veliki crni oblak dima, a posvuda pada pepeo, ponegdje i u komadima veličine kutije cipela, izvijestile u američke TV mreže.

Kompanija CHEMCENTRAL. Corp, skladišti i distribuira veliki broj kemikalija, među kojim su neke visoko zapaljive. Kompanija je najveći distributer kemikalija u Sjevernoj Americi s godišnjim prometom od 1.3 milijarde dolara.