Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strava u Kalkuti

Požar u bolnici: 89 mrtvih, deseci zarobljenih pacijenata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko desetaka pacijenata ostalo je zarobljeno u vatrenoj stihiji u bolnici AMRI u južnom dijelu indijskog grada Kalkute, a prema izjavama službenika najmanje 89 ih je poginulo.

Požar je izbio rano jutros u podrumu bolnice koji se koristio kao skladište, a u kojem je bilo puno zapaljivih predmeta. Vatra se brzo proširila zgradom i zarobila pacijente na svih šest katova bolnice, piše BBC.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dvije ozlijeđene osobe Nakon ponoći izbio požar: Vatrogasci iz kuhinje izvlačili muškarca u invalidskim kolicima Požar u bolnici u Tivoliju Utvrđuje se uzrok VIDEO Strava u susjedstvu: Požar u bolnici usmrtio tri osobe, vatrogasci objavili snimku spašavanja pacijenata

>> Buknuo veliki požar: 9 mrtvih, među ozlijeđenima trudnica i beba

Vatrogasci koji su odmah stigli na mjesto nesreće punih pet sati borili su se s požarom prije nego su ga stavili pod kontrolu. Spasilačke ekipe pokušavaju doći do svih preživjelih i izvući ih iz zgrade. Pacijenti koje su uspjeli spasiti, njih 50-tak, prebačeni su u druge bolnice po gradu.

U spašavanju sudjeluju i stanovnici okolnih zgrada koji su prvi dotrčali na mjesto nesreće i izvlačili pacijente iz goruće bolnice. Strahuje se kako bi broj žrtava mogao biti puno veći od dvadeset. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene