Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ISTRAGA U TIJEKU

NAJSMRTONOSNIJI U ZADNJEM DESETLJEĆU Broj žrtava u kalifornijskom noćnom klubu narastao na 33

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vatrogascima je trebalo više od 12 sati da prodru u zapaljenu dvokatnicu. Vjeruje se da je na rave partyju sudjelovalo 50 do 100 osoba.

Broj poginulih u požaru u noćnom klubu u Oaklandu u američkoj državi Kaliforniji narastao je na 33, no sumnja se da je broj žrtava još i veći jer je pretraženo tek oko polovice zgarišta, objavila je policija.

Pročitajte i ovo Požar na križanju Vukovarske i Držićeve ulice u Zagrebu - 2 vatrogasci na terenu FOTO/VIDEO Zapalio se autootpad u Zagrebu, sve je puno dima Ilustracija Kalifornija u plamenu Požari bukte već danima, a bit će još i gore: ''Stiže suhi zrak''

"Zasad ne znamo ni točan broj ljudi koji su bili u zgradi. Očekujemo najgore, a nadamo se najboljemu", kazao je šef policije okruga Alameda.

Požar je izbio u petak u 23:30 sati po lokalnom vremenu u Oaklandu, u blizini San Francisca, u dvoetažnom skladištu što ga često koriste razni umjetnici iako za to nemaju dozvolu. Te je večeri bio organiziran rave party uz koncert elektroničkog sastava Golden Donna, a vjeruje se da je na njemu sudjelovalo od 50 do 100 osoba. Neke od žrtava bile su mlađe od 17 godina.

Policija je pozvala rodbinu nastradalih da im pomognu u identifikaciji te zatražila da ponesu četke za kosu ili četkice za zube, kako bi se olakšalo DNK-identificiranje tijela žrtava.

Vatrogascima je trebalo više od 12 sati da prodru u zapaljenu dvokatnicu. Ovo je najsmrtonosnija nesreća ove vrste u SAD-u još od 2003. godine, kada je na Rhode Islandu poginulo 100 osoba u zapaljenom noćnom klubu. Uzrok požara još se ne zna. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene