Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan od najvećih požara u povijesti Kalifornije koji bukti već 11 dana sve je veći, a s njim se bori gotovo 4.000 vatrogasaca.


Požar u Kaliforniji bukti na gotovo 500 kvadratnih kilometara, što je područje veliko kao New York City. Vatra koja guta sve pred sobom prijeti 4.500 kuća, a već je izgorjela 31 kuća, javlja NBC News.

Vezani članci Požar u Kaliforniji (Foto: AFP) Borba s vatrom i dalje traje: Vlasti u Kaliforniji naredile evakuaciju 50.000 ljudi; pod kontrolom 10 posto požara Slika nije dostupna Kalifornija: Požar ugrožava vodocrpilište za milijune ljudi

>> Kalifornija: Požar ugrožava vodocrpilište za milijune ljudi

'Napredujemo', rekao je Daniel Berlant, glasnogovornik kalifornijskog odjela za šumu i zaštitu od požara dodajući da vremenska prognoza nagovještava zahlađenje što će pomoći u obuzdavanju požara.

Vatrogasci su dosad uspjeli obuzdati samo 20 posto požara. Gašenje otežava vrućina, temperature su preko 30 stupnjeva, i vjetar koji puše brzinom od 16 do 24 kilometra na sat.

Požar koji bjesni istočnom Kalifornijom dodatno prodire u nacionalni park Yosemite i prijetiti crpilištu iz kojeg se San Francisco opskrbljuje većinom potrebne pitke vode. Uzrok požara koji je buknuo 17. kolovoza, još nije poznat.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook