Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Posljednjih 19 godina uoči Valentinova u Veroni se dodjeljuje nagrada za najbolje napisano ljubavno pismo.


Nagrada koja nosi naziv 'Draga Julija' ove godine je okupila tisuće ljudi koji su upravo liku iz Shakespearove drame pisali svoje ljubavne doživljaje. Organizator ovog natjecanja je Julija Klub, organizacija koja promiče legendu o Romeu i Juliji.

Vezani članci Slika nije dostupna Tragičan kraj sisačkih Romea i Julije Slika nije dostupna Kosturi ljubavnika iz kamenog doba ostat će zajedno

>> VIDEO: Srušen rekord u ljubljenju

'Ova nagrada priznaje spontanost pisaca koji se obraćaju Juliji kako bi izrazili svoje osjećaje, pitali za savjet ili se jednostavno osjećaju bliže tom univerzalnom simbolu vječne ljubavi', objašnjavaju organizatori.

Finalna večer ovog natjecanja održava se u palači koja je pripadala obitelji Cappello koja se tradicionalno poistovjećuje sa obitelji Capulets iz Shakespearove drame o najslavnijem ljubavnom paru. Pobjednice ovogodišnjeg natjecanja tri su djevojke: 21-godišnja Sara Alexandra George iz Londona, 28-godišnja Janice Elizabeth Gillespie iz New Yorka i 19-godišnja Valentina Zilocchi iz talijanske Piacenze.

Inače, fenomen 'Julijinih pisama', počeo je 1930. godine kada je Ettore Solimani, kustos muzeja u kojem se nalazi Julijin grob pronašao prva pisma naslovljena na Juliju. On je na njih odgovorio i postao prvi 'Julijin tajnik'. Pažnju javnosti na cijelu priču bacilo je i prošlogodišnje objavljivanje knjige i filma 'Pisma Juliji'.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju