Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Povjerenstvo za procjenu utjecaja na okoliš športsko-rekreacijskog centra s golf igralištem - ‘Srđ’ na današnjoj je sjednici jednoglasno donijelo pozitivno mišljenje o prihvatljivosti tog zahvata na okoliš, a Ministarstvo zaštite okoliša i prirode dužno je u roku od 30 dana odlučiti je li taj zahvat, s predloženim mjerama zaštite okoliša, prihvatljiv.


Današnja, treća sjednica Povjerenstva održana je u organizaciji Ministarstva nakon što su njegovim članovima dostavljena pojašnjenja ovlaštenika - izrađivača studije po svim točkama primjedbi prikupljenih tijekom javne rasprave u Dubrovniku, održane od 27. prosinca prošle godine do 25. siječnja.

>> Milanović: Projekt na Srđu primjer kako se u Hrvatskoj ne bi trebalo raditi

Vezani članci Žičara do Srđa (Foto: Dnevnik.hr) Zatvaranjem dubrovačke žičare nastao prometni kolaps, a odgovor gradskih vlasti ostavlja bez teksta Žičara (Foto: Dnevnik.hr) Excelsa nije platila: Žičara do Srđa zapečaćena, a brojni turisti ostali su ispred zatvorenih vrata

Ministarstvo će sutra na svojim internetskim stranicama objaviti priopćenje o održanoj sjednici Povjerenstva, najavila je glasnogovornica Dijana Sušac. Istaknula je da je Ministarstvo dužno u roku od najviše 30 dana donijeti odluku je li zahvat, s predloženim mjerama zaštite okoliša, prihvatljiv. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook