Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na putu za Suez

Potvrđeno: Somalski gusari oteli brod s hrvatskim pomorcem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
EU NAVFOR je potvrdio kako su somalski gusari jučer ujutro oteli brod koji plovi pod panamskom zastavom, a na kojem se nalazi i jedan Hrvat.

Hannibal II je plovio iz Malezije prema Suezu, a kako navodi sindikat pomoraca, o napadu na brod 860 milja istočno od Roga Afrike, izviiestio je zapovjednik broda. Na njemu se nalazi 32 člana posade među kojima je i Hrvat čiji identitet još nije poznat.

Pročitajte i ovo Britanac prvi pretrčao cijelu dužinu Afrike Prešao 16.000 kilometara Britanac prvi pretrčao cijelu dužinu Afrike: Putem je bio opljačkan i otrovao se hranom Slika nije dostupna Otkupnina 5,5 milijuna dolara Somalski gusari oslobodili jedan brod pa oteli drugi

>> Otet brod na kojemu je možda i hrvatski pomorac

Većina članova je iz Tunisa, četiri Filipinca te po jedan Gruzijac, Rus i Marokanac. Hannibal II je kemijski tanker koji je prevozio biljno ulje iz Paisr Gudanga u Suez.

učer je Ministarstvo vanjskih poslova Hrvatske izvijestilo kako su gusari u Indijskom oceanu oteli brod te da postoji mogućnost da je na njemu jedan hrvatski pomorac.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene