Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istočno od roga Afrike

Otet brod na kojemu je možda i hrvatski pomorac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gusari su u Indijskom oceanu oteli brod koji je plovio pod panamskom zastavom, a postoji mogućnost da se među 31 članom posade nalazi i hrvatski pomorac, objavilo je hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI).

'Postoji mogućnost da se među otetom posadom nalazi i hrvatski državljanin', doznaje se iz MVPEI-a koji navodi da će pratiti tijek situacije i izvještavati javnost.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Brod Hannibal II, Brodar pregovara o oslobađanju posade broda u kojoj je i Hrvat Slika nije dostupna Američki kapetan i dalje zatočen Otet Hrvat: Pirati još ne traže otkupninu

Pomorska operacija EU-a za borbu protiv gusarstva Atalanta objavila je, kako prenosi AFP, da je brod Hannibal II. koji je prevozio biljno ulje iz Malezije napadnut približno 860 nautičkih milja istočno od roga Afrike, odnosno bliže indijskoj nego somalskoj obali, priopćila je Atalanta, kako prenosi France presse.

Na brodu otetom brodu, po navodima Atalante, bio je 31 član posade, među kojima 23 Tunižana, 4 Filipinca i po jedan Gruzijac, Rus, Marokanac i Hrvat. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene