Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Senat potvrdio

Potvrđeno: Hillary Clinton državna tajnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki Senat u srijedu je potvrdio imenovanje Hillary Clinton na dužnost državne tajnice.

Za imenovanje bivše prve dame SAD-a, senatorice iz New Yorka i kandidatkinje za demokratsku predsjedničku nominaciju, na čelo State Departmenta, glasovala su 94 senatora, a dvojica su bila protiv. Potvrda imenovanja Clinton (61), odgođena je u utorak na jedan dan, zbog pitanja vezanih uz strane donacije zakladi Billa Clintona, koja su zbog mogućeg sukoba interesa bila središnja tema njezina saslušanja pred Oborom za vanjsku politiku Senata, ranije ovoga mjeseca.

Odbor je za 16 glasova za i jednim protiv podržao imenovanje Clinton. Prije današnjeg glasovanja, veći broj senatora ocijenio je da je Clinton, koja je u pratnji supruga putovala svijetom i upoznala brojne strane državnike, jedinstveno kvalificirana za dužnost državne tajnice. Glasnogovornik Bijele kuće Robert Gibbs je objavio da će Clinton, kao nova državna tajnica, 67 po redu, sudjelovati na sastanku predsjednika Baracka Obame s vojnim vrhom o Iraku u srijedu poslijepodne.

Pročitajte i ovo Ilustracija U SAD-U Izbjegnuta blokada Vlade: ''Kada usvojimo ovaj zakon, hvala Bogu, izbjeći ćemo gašenje...'' Slika nije dostupna Ured senatorice još nije potvrdio Hillary Clinton pristala postati državnom tajnicom?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene