potres BiH
potres BiH Foto: potres BiH

Potres u Bosni i Hercegovini danas u 13:37 osjetio se i u Dalmaciji. Nedugo nakon prvog, uslijedio je i drugi, slabiji potres.


Potres jačine 3,8 stupnjeva po Richteru zatresao je Bosnu i Hercegovinu. Podatke o jačini potresa od 3,8 objavio je Seizmološki zavod BiH. 

Vezani članci Zagreb šest mjeseci nakon razornog potresa - 2 Europski parlament odobrio Hrvatskoj 683,7 milijuna eura za saniranje posljedica potresa Slabiji potres u Zagrebu Slabiji potres probudio Zagrepčane: ''Baš je ljuljalo. Čula sam luster kako zvecka, krevet mi se micao"

Seizmološka služba Hrvatske javlja kako je u 13:37 zabilježen prilično jak potres s epicentrom oko 10 km istočno od Metkovića, u Republici BiH.

Magnituda potresa iznosila je 3,9 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Potres se osjetio i u Dalmaciji, navodi Seizmološka služba Hrvatske u priopćenju.

 

Epicentar potresa bio je 7 kilometara od grada Stolca, javlja EMSC. 

"Zatutnjalo je, ali je kratko trajalo", jedan je od komentara na stranici EMSC-a. 

"Morao je to biti jači potres. Učinilo mi se kao da će se na mene kuća srušiti", piše na stranici. 

Novi, slabiji potres pola sata kasnije

U 14 sati seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su slab potres magnitude 2.1 prema Richteru, s epicentrom oko 10 km istočno od Metkovića, u Republici BiH.

Intenzitet u epicentru je II-III stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.