Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spašeni deseci preživjelih

Potresne priče iz Albanije: Dječak prikliješten u ruševinama, žena poginula zaklanjajući tijelom unuka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Društvenim mrežama šire se snimke i fotografije razornog potresa koji je u utorak ujutro pogodio Albaniju.

Prema zadnjin podacima, najmanje 16 je osoba poginulo, a stotine su ozlijeđene u razornom potresu koji je pogodio Albaniju. Nakon prvog snažnog potresa zabilježenog malo prije 4 sata ujutro, podrhtavanje tla se nije smirilo satima.

Pročitajte i ovo Potres u Albaniji podrhtavanje tla Potres na Jadranu: "Najstrašniji trenutak u mom životu" Slika nije dostupna Magnituda 4,9 Snažan potres ponovno zatresao Albaniju: Broj žrtava razornog podrhtavanja tla narastao na 40

U 7:10 isto je područje pogodio još jedan snažan potres. Tisuće spašavatelja tragaju za preživjelima u ruševinama. Dvije poginule žene pronađene su u ruševinama stambene zgrade u selu Thumane na sjeveru zemlje, a muškarac je poginuo u gradu Kurbinu nakon što je u panici skočio sa zgrade, kazala je glasnogovornica ministarstva obrane. Dva tijela izvučena su ispod srušene zgrade koja se srušila u Draču. Među poginulima je i muškarac čije je tijelo pronađeno u Lješu.

Spasilačka služba potvrdila je lokalnim medijima da je jedna od žrtava potresa bila starija žena koja je uspjela spasiti unuka zaklonivši ga tijelom. Društvenim mrežama širi se snimka spašavanja dječaka kojemu je donji dio tijela ostao prikliješten ispod urušenog zida i kojega spašavatelji pokušavaju izvući.

Videosnimka postavljena na društvenim mrežama pokazuje ono što se čini srušena zgrada u Draču, 40 km zapadno od Tirane, na Jadranskoj obali. Druge snimke pokazuju zgrade s velikim pukotinama i srušenim zidovima i stan kojemu se srušio cijeli zid. "Vatrogasci i vojno osoblje pomažu stanovnicima (izvučenim) iz ruševina", u Draču i obližnjem selu Thumaneu, rekla je glasnogovornica ministarstva obrane novinarima.

Akcije spašavanja započele su odmah nakon potresa, iz ruševina su spašeni deseci preživjelih. Materijalna šteta bit će ogromna. Potres se osjetio u Hrvatskoj, u cijeloj Crnoj Gori, kao i u Makedoniji, BiH i Italiji. (Hina, M.V.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene