Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stojednogodišnja udovica koja nikad u životu nije napustila svoje planinsko selo bila je među tisućama stanovnika evakuiranih iz područja pogođenih snažnim potresom prije tri dana, piše u srijedu Corriere della Sera.


Anna Rocco di Paolo smještena je u hotel na obali Jadrana, oko 80 km udaljen od njezina rodnog Pieve Torina, mjesta s oko 1500 stanovnika, u koji je do daljnjega povratak zabranjen nakon niza potresa u proteklih nekoliko dana.

Vezani članci Miniranje svoda u Bazilici Srca Isusuva - 1 FOTO I VIDEO Centrom Zagreba odjeknula gromoglasna detonacija: "To te ja pitam" Snažan potres u Grčkoj VIDEO Grčku zatreslo nekoliko jačih potresa, najsnažniji bio 6 po Richteru: Jedna je osoba poginula, a devet ozlijeđeno

U invalidskim kolicima i gotovo potpuno gluha, Anna i njezine njegovateljica iz Moldavije posljednje su ispraćene iz Pieve Torina, piše list, dodajući da su potresi obilježili život ove starice.

Anna Rocco di Paolo rođena je u veljači 1915., mjesec dana nakon što je u potresu magnitude 7 stupnjeva po Richteru ubio oko 30.000 ljudi. Rođena je u kolibi jer su njezini roditelji napustili kuću strahujući da će se srušiti.

"Prošla sam puno toga", kaže. Corriere della Sera piše da je među evakuiranima bila još starija udovica, stodvogodišnja Maria Stramacci, koja je smještena kod rodbine. (Hina)