Potres jačine 7,7 Richtera pogodio je područje Jamajke i Kube. Vlasti su najprije izdale upozorenje da je moguć tsunami, no kasnije su ga povukle.


Snažan potres jačine 7,7 Richtera pogodio je područje Jamajke i Kube. Iako je isprva bilo izdano upozorenje stanovništvu o mogućem tsunamiju, kasnije je ono ukinuto. 

Vezani članci Potres kod Knina Novi potres kod Knina: Nakon jednog jačeg i serije manjih sad se tlo opet trese, seizmolozi uvjeravaju – "To je uobičajeno" Potres kod Gračaca Snažan potres probudio stanovnike Dalmacije i Like, osjetio se i u BiH: "Dobro nas je prodrmalo, tresao mi se krevet..."

Epicentar potresa bio je u Karipskom moru, 261 kilometar sjeverozapadno od Kinstona i oko 140 kilometara jugozapadno od kubanskog grada Niquero, na dubini od 10 kilometara. 

Prema izjavama stanovnika Kingstona, potres je trajao petnaestak sekundi, a neki od njih govore da im se tresla cijela kuća. 

Iako je prva informacija bila da je jačina potresa 7,3, naknadno je ispravljena na čak 7,7 Richtera.

Potres je zatresao i kubanski glavni grad Havanu, čiji su stanovnici istrčali u panici na ulice. Izvješća o mogućim štetama još uvijek nema. 

Evakuirane su i pojedine zgrade u Miamiju.