Potres jačine 7,7 Richtera pogodio je područje Jamajke i Kube. Vlasti su najprije izdale upozorenje da je moguć tsunami, no kasnije su ga povukle.


Snažan potres jačine 7,7 Richtera pogodio je područje Jamajke i Kube. Iako je isprva bilo izdano upozorenje stanovništvu o mogućem tsunamiju, kasnije je ono ukinuto. 

Vezani članci Branimir Novak - 1 Godinu dana nakon potresa sve je više problema s obnovom: "Navode da imam dvije nekretnine, a zapravo nemam niti jednu" Potres na Banovini Potres magnitude 2,4 uznemirio stanovinke Banovine: "Čula se tutnjava, kuća se tresla"

Epicentar potresa bio je u Karipskom moru, 261 kilometar sjeverozapadno od Kinstona i oko 140 kilometara jugozapadno od kubanskog grada Niquero, na dubini od 10 kilometara. 

Prema izjavama stanovnika Kingstona, potres je trajao petnaestak sekundi, a neki od njih govore da im se tresla cijela kuća. 

Iako je prva informacija bila da je jačina potresa 7,3, naknadno je ispravljena na čak 7,7 Richtera.

Potres je zatresao i kubanski glavni grad Havanu, čiji su stanovnici istrčali u panici na ulice. Izvješća o mogućim štetama još uvijek nema. 

Evakuirane su i pojedine zgrade u Miamiju.