Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Postelja se zatresla''

Peru: Dok su spavali, tlo se pod njima treslo magnitudom 7,3

Potres (Foto: Guliver/Thinkstock)
Potres (Foto: Guliver/Thinkstock) Foto: Guliver/Thinkstock
Najmanje su dvije osobe poginule u snažnom potresu koji je pogodio u nedjelju jug Perua, a 65 ljudi je ozlijeđeno, izjavio je čelnik agencije za upravljanje katastrofama INDECI nakon što su mediji prvotno objavili da nije bilo stradalih niti materijalne štete.

Potres se dogodio u 4:18 sati po mjesnom vremenu (10:18 sati po srednjoeuropskom). Epicentar mu je bio 31 km jugozapadno od Acarija, na pacifičkoj obali, u okrugu Arequipi, oko 500 km južno od Lime, javlja Američki geofizički institut (USGS). Potres je zabilježen na dubini većoj od 10 km.

Pročitajte i ovo New York - 2 Podrhtavanje Potres snažno zatresao New York, osjetio se i u okolnim saveznim državama Potraga za nestalima i spašavanje odsječenih nakon potresa na Tajvanu - 1 Utrka s vremenom FOTO Potraga za nestalima u potresu na Tajvanu: Stotine su odsječene, više od tisuću ozlijeđenih

Najmanje su dvije osobe poginule, a 65 ih je ozlijeđeno,

Peruanska ratna mornarica priopćila je da nije oglasila uzbunu na tsunami. I Središte za upozoravanje na tsunami na Pacifiku, sa sjedištem na Havajima, navodi da nema opasnosti za zemlje koje izlaze na taj ocean.

Potres je probudio mnoge stanovnike Lime, Arequipe, na jugu Perua, i drugih gradova u zemlji. "Ovdje se osjetio jako dugo", rekao je za France Presse pacijent u privatnoj bolnici u Limi.

U Arequipi su mnogi istrčali na ulicu, pokazuju snimke objavljene na društvenim mrežama. "Osjetili smo dosta snažan udar. Postelja se zatresla, ali se ništa nije dogodilo", posvjedočio je jedan stanovnik na Facebooku.

Peru je na području snažne seizmičke aktivnosti koju nazivaju i "Pacifičkim vatrenim prstenom". Papa Franjo treba u četvrtak doputovati u trodnevni posjet Peruu, kamo dolazi iz Čilea. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene