Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Magnitude 6,2 po Richteru

Snažan potres pogodio Tajvan: "Najjači u dugo vremena. Ormar se otvorio i sve je poispadalo iz njega"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potres magnitude 6,2 pogodio je u četvrtak Tajvan, priopćio je Američki geofizički institut (USGS), a zasad nema dojave o žrtvama.

Potres se dogodio na dubini od 74 km, kod istočne obale otoka, u 21.19 sati (14.19 sati po srednjoeuropskom vremenu), navodi USGS.

Zgrade su se zatresle u glavnom gradu Taipeju, rekli su stanovnici, ali se potres osjetio i na ostatku otoka, pišu glasila.

Promet u podzemnoj željeznici u Taoyuanu, na sjeveru, prekinut je, izvijestile su vlasti.

"Najjači u dugo vremena. Ormar se otvorio i sve je poispadalo iz njega", "Snažno podrhtavanje i vani, na ulici", "Počelo je s laganim podrhtavanjem i tutnjavom, raslo do snažnog podrhtavanja s oštrim trzajima, a zatim se sve smirilo", neka su od iskustava koje su građani napisali na EMSC-u.

Otok Tajvan, smješten blizu spoja dviju tektonskih ploča, redovito pogađaju potresi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Magnitude 1,8 po Richteru Slab potres uznemirio stanovnike Kvarnera: "Probudio me jak prasak i kuća se dobro stresla, jako neugodno"

Pročitajte i ovo Čeka se obnova Zagreba - Ljudi na hladnoći - 3 I dalje u kontejneru Zima je već počela pokazivati zube, a 4000 Zagrepčana još je uvijek bez grijanja: Iz Fonda za obnovu poručuju - radi se 12 sati na dan

U rujnu 1999. u potresu magnitude 7,6 poginulo je 2400 ljudi, što je najsmrtonosnija prirodna katastrofa u povijesti tog otoka.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene