Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Indoneziji

Panika zbog potresa magnitude 5,8: Stanovnici bježali u panici

Potres u Indoneziji
Potres u Indoneziji Foto: Screenshot
Potres magnitude 5,8 pogodio je indonezijsku pokrajinu Zapadnu Javu, izvijestila je državna agencija za geofiziku. Zbog potresa su stanovnici u blizini epicentra bježali u panici.

Potres magnitude 5,8 po Richteru imao je epicentar 22 kilometra od indonezijskog grada Sukabumija u pokrajini Zapadna Java. Videosnimke prikazuju građane tog grada kako bježe u panici.

Potres se također osjetio u Jakarti, glavnom gradu Indonezije, i okolnim mjestima.

Abdul Muhari, dužnosnik u indonezijskoj agenciji koja se bavi katastrofama, rekao je Reutersu da nema dojava o velikim štetama, ali da se posljedice potresa još procjenjuju. Ne postoji opasnost da će potres uzrokovati tsunami.

Pročitajte i ovo Portugal, poplava OBORINE U LISABONU "Apeliramo na ljude da ne napuštaju svoje domove": Poplavljene ulice, bolnice, kazališta, zatvorene ceste, tuneli...

Pročitajte i ovo Ilustracija VELIKA ANALIZA Što nas čeka u idućoj godini i ima li plina na svijetu dovoljno da bi se nadoknadio onaj iz Rusije?

Prošlog je mjeseca Zapadnu Javu pogodio potres magnitude 5,6. Poginulo je više od 300 ljudi i uništeno više tisuća domova.

Inače, Indonezija se nalazi u Pacifičkom vatrenom prstenu, vrlo aktivnoj seizmičkoj zoni, zbog čega se ondje često događaju potresi. Godine 2004. to je područje pogodio potres magnitude 9,1, koji je uzrokovao tsunami koji je pogodio 14 država i ubio 226.000 ljudi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene