Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Magnitude 5.8

Razorni potres pogodio Haiti, nastala velika panika: Vlasti potvrdile najmanje 11 mrtvih

Potres (Arhiva:AFP)
Potres (Arhiva:AFP)
Sjeverozapad Haitija pogodio je potres magnitude 5.8 u subotu oko 20:10 sati po mjesnom vremenu (2:10 sati po srednjoeuropskom). Prouzročena je materijalna šteta u više gradova na tom karipskom otoku, a Reuters izvještava o najmanje 11 mrtvih.

Glasnogovornik Vlade Eddy Jackson Alexis potvrdio je da je u potresu poginulo najmanje 11 osoba.

Pročitajte i ovo New York - 2 Podrhtavanje Potres snažno zatresao New York, osjetio se i u okolnim saveznim državama Potraga za nestalima i spašavanje odsječenih nakon potresa na Tajvanu - 1 Utrka s vremenom FOTO Potraga za nestalima u potresu na Tajvanu: Stotine su odsječene, više od tisuću ozlijeđenih

"Ozlijeđenima se pruža medicinska pomoć u bolnicama departmana. I drugdje ima ozlijeđenih, uglavnom lakše, u panici koja je zavladala zbog potresa", piše u prvom priopćenju haićanske civilne zaštite objavljenom u subotu navečer.

Društvenim mrežama kruže fotografije oštećenih kuća i djelomično uništenih zgrada, ali njihova vjerodostojnost nije potvrđena.

Sjeverozapad je najsiromašniji dio zemlje s većim brojem zabitnih mjesta zbog loše prometne povezanosti.

Potres se osjetio i u prijestolnici Port-au-Princeu, čiji stanovnici još osjećaju posljedice potresa iz 2010. u kojemu su razoreni grad i okolica.

Više od milijun i pol ljudi našlo se na cesti nakon te katastrofe čija je šteta procijenjena na 120 posto nacionalnog BDP-a. (I.D. / Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene