Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Magnituda 4,5

Potres kod Podgorice uspaničio Crnogorce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potres magnitude 4,5 zatresao je Crnu Goru i uspaničio stanovništvo u središnjem dijelu zemlje. Epicentar je bio 15-ak kilometara od glavnog grada Podgorice.

Potres jakosti 4,5 stupnjeva Richterove ljestvice dogodio se u noći s ponedjeljka na utorak u Crnoj Gori. Seizmološki zavod Crne Gore registrirao je 18 minuta iza ponoći potres s epicentrom na udaljenosti od 15-ak kilometara zapadno od Podgorice, u blizini Danilovgrada. Žarište potresa locirano je na dubini od 17 kilometara.

Pročitajte i ovo Potres u Italiji 5,0 stupnjeva Snažan potres pogodio Italiju, dobro se osjetio i u Hrvatskoj: "Zaljuljali su se krevet, luster i namještaj" Ilustracija Materijalna šteta Prvi podaci o šteti od potresa u Crnoj Gori: ''Iz svakog sela u Goliji zovu me da su im popucale kuće, štale..."

>> Jak potres omeo predsjednika: Ljudi, molim vas, evakuirajte se!

Kako se procjenjuje, ovaj potres je mogao izazvati izvjesne materijalne štete u epicentralnom području. Kako javljaju podgorički mediji, potres je izazvao znatnu paniku u središnjem dijelu zemlje, a osjetio se u cijeloj zemlji, osobito u Podgorici, Danilovgradu, Cetinju, ali i na primorju.

Potres su osjetili i građani Bosne i Hercegovine, a kratko nakon ovoga uslijedila su još dva slabija potresa te višekratno blaže podrhtavanje tla.

Krizni štabovi Podgorice i Danilovgrada su na terenu gdje procjenjuju eventualne štete na stambenim i drugim objektima. Direktor Seizmološkog zavoda Crne Gore dr. Branislav Glavatović je kazao da je ovo uobičajena aktivnost za ovaj poznati i duboki geološki rasjed koji se povremeno aktivira, svakih desetak godina u prosjeku. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene