Potres, ilustracija
Potres, ilustracija Foto: Afp

Potres magnitude 7,5 pogodio je južnu Aljasku u ponedjeljak, s epicentrom u moru ispred poluotoka. Zbog snažnog podrhtavanja izdano je i upozorenje na tsunami.


Geološka služba SAD-a izvijestila je kako je u ponedjeljak popodne po lokalnom vremenu Aljasku pogodio snažan potres, magnitude 7,5 po Richteru. Epicentar je bio u moru ispred obale poluotoka, oko 100 kilometara jugoistočno od grada Sand Point.

Vezani članci Slabiji potres u Zagrebu Slabiji potres probudio Zagrepčane: ''Baš je ljuljalo. Čula sam luster kako zvecka, krevet mi se micao" Razoran potres u Aljaskom zaljevu (Foto: tsunami.gov) Razoran potres jačine 7,9 stupnjeva zatresao Aljaski zaljev, izdano upozorenje na tsunami

Zbog snažnog podrhtavanja izdano je i upozorenje na tsunami, piše Anchorage Daily News.

Zasad još nema izvještaja o eventualnim štetama. Kratko nakon velikog potresa uslijedio je i niz manjih, jačine oko 5 stupnjeva.

"Bila je to prilično dobra 'vožnja'. trajalo je možda 15-30 sekundi", rekao je Michael Ashley iz Cold Baya. "Svi kauči, naslonjači i police za knjige kretali su se unaokolo, a ja sam se čvrsto držati", dodao je.