Obavijesti Video Pretražite Navigacija
3,8 po Richteru

Potres rano jutros probudio susjede: Tresla se Slovenija, podrhtavanje se osjetilo i u Italiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potres jačine 3,8 po Richteru zatresao je u petak rano ujutro Sloveniju.

U petak oko 5 sati ujutro Sloveniju je pogodio potres magnitude 4,2 po Richteru, zabilježio je EMSC. Epicentar potresa zabilježen je 2 kilometra jugozapadno od grada Bovca i 80 kilometara zapadno od Ljubljane.

Pročitajte i ovo Policijski auto Po nalogu EPPO-a Cure detalji akcije europskih tužitelja: Zbog milijunske prijevare uhićeni direktor kutinske tvrtke, sudski vještak i ovlašteni inženjer elektrotehnike Ilustracija Zatreslo se Potres zatresao Rumunjsku i Srbiju

Potres je zabilježila i Slovenska agencija za zaštitu okoliša, prema čijim je mjerenjima potres bio jačine 3,8, a epicentar su zabilježili u blizini Kobarida. Podrhtavanje tla osjetili su stanovnici zapadne i središnje Slovenije.

''Probudilo me snažno podrhtavanje, ormar je stvarao buku. Činilo se da jako drugo traje'', ''Dobro se osjetilo, jako me uplašilo'', neki su od komentara Slovenaca. Na stranici EMSC-a imaju dojave da se potres osjetio i u Italiji. ''Krevet se pomaknuo prema zidu'', ''Bilo je kratko, ali stravično'', napisali su poneki Talijani.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene