Ilustracija (Foto: AFP)
Ilustracija (Foto: AFP)

U japanskim vodama traga se za šest američkih marinaca nakon nerazjašnjene nesreće dvaju vojnih zrakoplova, izjavili su američki dužnosnici.


Iako detalji nesreće nisu poznati, pretpostavlja se da su se zrakoplovi sudarili u zraku tijekom vježbe punjenja gorivom, prenosi Reuters. Japansko Ministarstvo obrane izjavilo je da su pomorske snage do sada spasile jednog od sedam marinaca koji su bili u zrakoplovima u vrijeme nesreće.

Vezani članci Policijska patrola s dugim cijevima na putu Sarajevo - Konjic (Foto: Armin Durgut/PIXSELL) Specijalci otkrili detalje akcije u kojoj su ubili bosanskog masovnog ubojicu: ''Za nas nije bilo odmora ni danju ni noću'' Ostaci indijskog borbenog aviona nakon što je srušen u Kašmiru (Foto: AFP) - 1 Počinje li rat nuklearnih sila: 9 hrvatskih vojnika na području zahvaćenom sukobima, MORH tvrdi - na sigurnom su

Marinci su u priopćenju objavili da se nesreća dogodila u četvrtak tristotinjak kilometara od japanske obale. Zrakoplov tanker KC-130 Hercules i borbeni F/A-18 Hornet poletjeli su iz baze Iwakuni i provodili su redovne treninge kada je došlo do "nesreće", izvijestili su marinci.

Američki dužnosnik, koji je želio ostati anoniman, rekao je da se nesreća dogodila tijekom vježbe punjenja gorivom. Jedini do sada spašeni marinac vraćen je u bazu, gdje je podvrgnut liječničkom pregledu, priopćili su marinci. (Hina)