Fotografija iz potrage za nestalim pomorcima (Foto: Morski.hr)
Fotografija iz potrage za nestalim pomorcima (Foto: Morski.hr) Foto: Morski.hr

Na Atlantiku i dalje traje potraga za hrvatskim kapetanom Dinom Miškićem i šestoricom članova njegove posade. Evo kako zaista izgleda potraga s mosta jednog od brodova koji su uključeni u traženje nestalih pomoraca.


S članom posade jednog od trgovačkih brodova koji sudjeluju u potrazi za kapetanom Dinom Miškićem i njegovim kolegama, razgovarao je suradnik portala Morski.hr. Filipinski pomorac svjedoči koliko je teško tražiti splav i ljude na tako velikom morskom prostranstvu. Poslao je fotografiju s komandnog mosta.

Vezani članci Bourbon Rhode (Foto: Bourbon Offshore) Bourbon potvrdio da je uočena signalna raketa, kapetanovi prijatelji poručuju: "Ludo smo sigurni da je to - to!" Bourbon Rhode (Foto: bourbonoffshore.com) Supruga nestalog pomorskog kapetana Miškića: "Moramo ih tražiti i naći ćemo ih. Mi znamo da su oni živi"

"Atlantik je toliko golem! Ali dajemo sve od sebe u potrazi. Ružno je reći, ali do sad nismo vidjeli ništa i nikoga, iako je jučer za vrijeme moje straže bila takva bonaca. Za danas ne znam još koliko je brodova uključeno u akciju traganja", kazao je Filipinac. Dodao je da je potraga na 1000 nautičkih milja od najbliže obale, stoga je teško organizirati helikoptere.

Podsjetimo, tegljač Bourbon Rhode potonuo je 26. rujna, a na njemu je u trenutku potapanja bilo 14 članova posade, uključujući i kapetana Dinu Miškića iz Šibenika. Opsežnija potraga pokrenuta je 8. listopada kad je posada broda Alp Striker uočila signalnu raketu.

9. listopada satelit je iz svemira uočio objekt koji dimenzijama odgovara splavi za spašavanje. Na to su područje upućeni svi brodovi. Tijekom noći s 9. na 10. listopada Francuska šalje još jedan brod da se priključi potrazi za nestalim pomorcima. Radi se o iznimno zahtjevnoj potrazi koja traje danima.