Fotografija iz potrage za nestalim pomorcima (Foto: Morski.hr)
Fotografija iz potrage za nestalim pomorcima (Foto: Morski.hr) Foto: Morski.hr

Na Atlantiku i dalje traje potraga za hrvatskim kapetanom Dinom Miškićem i šestoricom članova njegove posade. Evo kako zaista izgleda potraga s mosta jednog od brodova koji su uključeni u traženje nestalih pomoraca.


S članom posade jednog od trgovačkih brodova koji sudjeluju u potrazi za kapetanom Dinom Miškićem i njegovim kolegama, razgovarao je suradnik portala Morski.hr. Filipinski pomorac svjedoči koliko je teško tražiti splav i ljude na tako velikom morskom prostranstvu. Poslao je fotografiju s komandnog mosta.

Vezani članci Bourbon Rhode (Foto: Bourbon Offshore) Prikupljeno 90 tisuća eura, ali ništa od privatne potrage: Obitelj kapetana Miškića više neće prikupljati sredstva Tegljač Bourbon Offshorea (Foto: AFP) Bourbon Offshore oglasio se o potrazi za nestalim pomorcima: Uz brodove i avion Hercules traže ih i bespilotne letjelice, ali zasad bez rezultata

"Atlantik je toliko golem! Ali dajemo sve od sebe u potrazi. Ružno je reći, ali do sad nismo vidjeli ništa i nikoga, iako je jučer za vrijeme moje straže bila takva bonaca. Za danas ne znam još koliko je brodova uključeno u akciju traganja", kazao je Filipinac. Dodao je da je potraga na 1000 nautičkih milja od najbliže obale, stoga je teško organizirati helikoptere.

Podsjetimo, tegljač Bourbon Rhode potonuo je 26. rujna, a na njemu je u trenutku potapanja bilo 14 članova posade, uključujući i kapetana Dinu Miškića iz Šibenika. Opsežnija potraga pokrenuta je 8. listopada kad je posada broda Alp Striker uočila signalnu raketu.

9. listopada satelit je iz svemira uočio objekt koji dimenzijama odgovara splavi za spašavanje. Na to su područje upućeni svi brodovi. Tijekom noći s 9. na 10. listopada Francuska šalje još jedan brod da se priključi potrazi za nestalim pomorcima. Radi se o iznimno zahtjevnoj potrazi koja traje danima.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju