Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tegljen na nepoznatu lokaciju

VIDEO Potonuo legendarni plutajući restoran: Ugostio kraljicu i poznate glumce, prikazan i u Bondovu filmu - "Dubina vode je 1000 metara, to otežava spašavanje"

Potonuo legendarni plutajući restoran u Hong Kongu - 1
Potonuo legendarni plutajući restoran u Hong Kongu - 1 Afp
Aktualno Galerija Potonuo legendarni plutajući restoran u Hong Kongu - 7 Potonuo legendarni plutajući restoran u Hong Kongu - 7 Foto: Afp Potonuo legendarni plutajući restoran u Hong Kongu - 8 Potonuo legendarni plutajući restoran u Hong Kongu - 8 Foto: Afp Potonuo legendarni plutajući restoran u Hong Kongu - 6 Potonuo legendarni plutajući restoran u Hong Kongu - 6 Foto: Afp Potonuo legendarni plutajući restoran u Hong Kongu - 2 Potonuo legendarni plutajući restoran u Hong Kongu - 2 Foto: Afp +3 Potonuo legendarni plutajući restoran u Hong Kongu - 4 Galerija 1/8 >>
Plutajući restoran i poznata znamenitost Hong Konga potonuo je nekoliko dana nakon što je odvučen iz luke u kojoj je bio usidren i radio gotovo 50 godina.

Restoran Jumbo prevrnuo se u Južnom kineskom moru. Do nesreće je došlo dok je bio na putu prema nepoznatoj lokaciji, priopćila je njegova matična tvrtka.

Pročitajte i ovo Poplave Hong Kong Crno upozorenje FOTO Crna oluja potopila Hong Kong: Najveća kiša u 140 godina poplavila ceste i uzrokovala velike odrone Slika nije dostupna poharao hong kong VIDEO Pogledajte zastrašujuću snagu tajfuna: Vjetar je ženu podignuo i odbacio nekoliko metara

Aberdeen Restaurant Enterprises priopćio je da je "jako ožalošćen incidentom", ali i da nijedan član posade nije ozlijeđen.

Restoran je zatvoren u ožujku 2020. nakon što je Hong Kong pogodila pandemija bolesti COVID-19.

Ugostio poznate ljude

Vjeruje se da je više od tri milijuna gostiju uživalo u kantonskoj kuhinji tijekom godina, uključujući kraljicu Elizabetu II, Toma Cruisea i Richarda Bransona.

Jumbo je bio prikazan u nekoliko filmova, uključujući i film o Bondu, ali pandemija je zadala biznisu težak udarac i restoran je zatvoren, piše BBC.

Trebao ostati na nepoznatoj lokaciji

"Pomorski inženjeri angažirani su kako bi pregledali plutajući restoran prije njegova tegljenja, a pribavljena su i sva relevantna odobrenja", priopćili su vlasnici.

Plutajući restoran trebao je ostati na nepoznatoj lokaciji dok čeka na novi početak rada.

"Potonuo je u nedjelju u blizini Paracelskih otoka nakon što je naišao na nepovoljne vremenske uvjete i počeo puštati vodu", priopćio je Aberdeen Restaurant Enterprises.

"Dubina vode na mjestu događaja veća je od 1000 metara, što otežava izvođenje spasilačkih radova", dodaje se.

Plutajući restoran godinama se suočavao s financijskim problemima, prema nekim podacima - nije bio profitabilan od 2013. godine, a gubitci su iz godine u godinu rasli.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene