Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Detalj prilikom posjeta konzervativnoj Kraljevini Saudijskoj Arabiji.


Odluka američke prve dame Michelle Obame da ne pokrije glavu prilikom posjeta Saudijskoj Arabiji i susreta s kraljem Salmanom donijela joj je i kritike i pohvale na društvenim medijima.

Vezani članci Napadnuto naftno postrojenje u Saudijskoj Arabiji (Foto: AFP) Igra živaca od koje strepi cijeli svijet: "Ako je to istina, napad ćemo smatrati ratnim činom!" Donald Trump (Foto: AFP) Trump odobrio slanje američkih vojnika u Saudijsku Arabiju

Nenošenjem feredže prva dama je, piše Independent, istaknula oštra ograničenja s kojima se suočavaju žene u ultra konzervativnom kraljevstvu. One, naime, u javnosti moraju pokrivati kosu i nositi široke crne haljine. Većina žena pokriva cijelo lice nikabom.

Obama stigao u Rijad

Također, ženama je zabranjeno voziti, kada napuštaju kuću moraju imati mušku pratnju i nije im dopušteno glasovati, iako će se zadnje pravilo promijeniti u 2015. godini.

Međutim, žene sa Zapada koje dolaze u posjet ne moraju slijediti ista pravila odijevanja, iako je i prva dama nosila odjeću koja joj je prekrila ruke i noge.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook