Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlasti indonezijske pokrajine Aceh usvojile su u subotu zakon prema kojemu će izvanbračni seks biti kažnjavan bičevanjem.


Pokrajinski parlament usvojio je aklamacijom zakon koji predviđa do 100 udaraca bičem za takav čin.

Vezani članci Lijes (Foto: Dnevnik.hr) Što kažete na ovu mjeru? Koga uhvate bez maske mora leći u - lijes Slika nije dostupna Šerijatski zakon: Ženu silovala osmorica, polila fekalijama, a zatim je i javno izbičevali

"Zakon je dio provedbe islamskog šerijata u Acehu i stanovnici... žele da se on u cijelosti primjenjuje", rekao je jedan dužnosnik.

Zakonom se, među ostalim, reguliraju izvanbračni i istospolni odnosi, silovanje, seksualno uznemiravanje, alkohol i kockanje.

Portal za nevjerne poručuje: Preljub je pozitivna stvar

Ljudi koji nisu u braku, a uhvati ih se u spolnom odnosu mogu dobiti do 100 udaraca bičem, platiti kaznu u iznosu od jednog kilograma zlata ili dobiti zatvorsku kaznu u trajanju od 100 mjeseci.

Par koji nije u braku, a koji bude uhvaćen prilikom ljubljenja, može biti kažnjen s 30 udaraca bičem ili će morati dati 300 grama zlata ili završiti u zatvoru do 30 mjeseci.

Taj se zakon odnosi i na nemuslimane, ali oni mogu izabrati hoće li biti kažnjeni prema šerijatskom zakonu ili sekularnom nacionalnom zakonu, rekao je Ramli Sulaiman, predsjednik parlamentarnog povjerenstva koje je bilo zaduženo za izradu zakona. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook