Postrojbe smrti dio pogubljenih muškaraca odveli su u pustinju gdje su ih natjerali da kleknu. ISIS ubojstvom kažnjava one koji se protive islamskoj državi.


I do 500 zatvorenika, pripadnika Yazidi religije, ubile su 'postrojbe smrti' u posljednjih nekoliko dana. Među mrtvima je i 40 djece. Iz njihovih domova protjerali su ih brutalni islamistički militanti. U javnost su procurile jezive slike žrtava, a dio njih pušten je u sklopu propagande ISIS-a, piše Daily Mail. 

Radikalni Kosovar na Facebooku objavio sliku kako čovjeku odsijeca glavu!

Vezani članci Novinar, ilustracija Povećan broj ubijenih novinara u 2020.: ''Istraživački novinari su godinama na nišanu država ili kartela'' Slika nije dostupna Rusi ubili vođu ISIS-a Al-Baghdadija?

Borci su snimali masakriranje zarobljenika koji su razapeti ili pogubljeni. Nad tijelima mrtvih civila koje su postrojili, a onda im pucali u glavu i leđa, borci su se smijali. Pored mrtvih muškaraca su i pozirali.

Na objavljenim fotografijama bosonoge žrtve militanti odvode u pustinju. Zarobljenike su zatim postrojili i natjerali ih da kleknu na prašnjavo tlo. Iza njih se poredalo 20-ak boraca ISIS-a i počelo ih ubijati. Kako bi bili sigurni da je njihov brutalan čin bio uspješan približili su se žrtvama i preživjele dokrajčili pucnjevima iz neposredne blizine.

Irak: Pronađeno više od 50 tijela pogubljenih muškaraca i dvoje djece

'Kazna za one koji se bore protiv Allaha i njegovih glasnika je ubojstvo, razapinjanje ili amputacija', poručila je militantna skupina. Postoje i izvješća da su militanti na jednako okrutan način kažnjavali i djecu. Zarobljene Yazidi žene su silovali.

Zatočili stotine žena

Irački dužnosnik izvijestiop je da ISIS-ovi militanti u zarobljeništvu drže stotine Yazidi žena. Dodatno je naglasio poražavajuće stanje iračkih manjina u rukama ISIS-a. Žene mlađe od 35 godina navodno drže u zarobljeništvu u školama u Mosulu. 'Mislimo da ih teroristi smatraju robovima i imaju opake planove za njih. Smatramo da će teoristi žene koristiti da zadovolje svoje životinjske nagone na način koji je u suprotnosti s ljudskim pravima i islamskim vrijednostima', rekao je dužnosnik, prenosi AP.

Ispovijest prebjega o životu unutar brutalne skupine: 'Tko je protiv, ubiju ga'

Inače, oni koji se u zauzetim gradovima protive islamskoj državi budu ubijeni, a drugi imaju mogućnost prelaska na Islam i plaćanja kazne. Ostali pokušavaju napustiti svoje domove i pobjeći.

Na čelu brutalne skupine koja je proizašla iz Al-Kaide stoji Abu Bakr al-Baghdadi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook