Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na vrhuncu napetosti na Korejskom poluotoku deseci tisuća Sjevernokorejaca okuplja se diljem zemlje kako bi pokazali potporu režimu.


Sjevernokorejska državna televizija pustila je danas snimke masovnih skupova potpore režimu diljem te zemlje. Kako su priopćili, deseci tisuća uniformiranih građana skupilo se kako bi iskazali potporu odluci o borbenoj spremnosti zemlje, piše Reuters.

Vezani članci Slika nije dostupna NEŠTO SE DOGAĐA Najizoliranija zemlja na svijetu se mijenja Slika nije dostupna Priča o gladi i bijegu: Iznio užasavajuću istinu o životu u jednoj od najokrutnijih država na svijetu

Pjevali su jednoglasno mašući transparentima na kojima je pisalo 'Totalni rat, kaznite SAD i sve njihove sljedbenike bez milosti' te 'Postanimo sami puške i pištolji kako bismo zaštitili dragog Kim Jong-una'.

>> 'Teško je reći koje su prave namjere S. Koreje, moguće da jačaju režim unutar zemlje'

Sjeverna Koreja posljednjih tjedana podiže tenzije zbog UN-ovih sankcija nakon nuklearnih testiranja. Strani diplomati za sada nisu poslušali jučerašnje upozorenje sjevernokorejskih vlasti da napuste zemlju jer im od srijede više neće moći jamčiti sigurnost.

Unatoč svemu, i dalje je mnogo skeptika po pitanju Kim Jong-unovih namjera. Teško je reći koje su mu prave namjere, ali lako je moguće da je Sjever intenzivirao prijetnje kako bi ojačao režim unutar zemlje', rekao je jedan južnokorejski dužnosnik.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook