Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vincent i Bruno

Posljednje pripreme za sklapanje prvog istospolnog braka u Francuskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sutra će u Francuskoj biti sklopljen prvi istospolni brak, dva dana nakon velikih prosvjeda protiv zakona o istospolnim brakovima i nereda koji su uslijedili. U vijećnici u Montpellieru obavljaju se posljednje pripreme.

Vincent i Bruno sutra će sklopiti brak. Prvi Francuzi koji će se legalno vjenčati u svojoj zemlji. 'Čista sreća. Bit ćemo sjedinjeni i to je moguće jer su nas ljudi podupirali kako bismo odnijeli ovu pobjedu. Stvoren je pokret solidarnosti koji je vodio sve nas koji branimo ideju jednakosti', rekao je Vincent Autin.

Pročitajte i ovo Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea tužan kraj potrage Pronašla je lubanju nestalog dječaka Emilea, ovo je njezino jezivo svjedočanstvo Plakat s receptom za gulaš od zeca u Francuskoj U Francuskoj Divlji zečevi preplavili grad: Gradonačelnik pronašao rješenje, brojni užasnuti - "Ovo je skandalozno!"

>> U Parizu prosvjed protiv istospolnog braka

Svjesni su, kažu, kako će njihov veliki dan biti medijski cirkus na kojem će biti najmanje dvoje ministara, 150 novinara i njihovi najbliži - obitelj i prijatelji. 'Ne vidim kako drugima mogu smetati dečko ili djevojka koji vole nekog istog spola', kaže Vincentova majka Evelyne Autin.

Prije desetak dana predsjednik Hollande potpisao je zakon o istospolnim brakovima i pravu na posvajanje djece. Mjesecima su i protivnici i pristaše izlazile na ulice. Za buduće supružnike poruku ima i jedna od najglasnijih aktivistica koja se protivi istospolnim brakovima. 'Budite sretni, uživajte u proslavi, ali imajte na umu da ono što ćete napisati u izjavi, poslije se teško povlači. Znajte da to ima posljedice na potomstvo', kaže Frigide Barjot.

Prije dva dana u Parizu je održan veliki prosvjed protivnika ozakonjenja istospolnih brakova. Nakon njegovog završetka došlo je do žestokih sukoba policije i krajnjih desničara. Prema posljednjoj anketi većina Francuza podupire istospolne brakove, a čak 72 posto smatra da s prosvjedima treba prestati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene