Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posljednji pozdrav

Posljednje počivalište Nelsona Mandele

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nelson Mandela pokopan je u svojoj 95. godini u selu Qunuu.

Mjesto u kojemu će Mandela biti pokopan smješteno je u pažljivo održavanom vrtu za čije se uređenje brinuo Greg Straw. Vrt je uređen tako da predstavlja putovanje kroz Mandelin život, prenosi CNN. 'Sve što smo učinili i način na koji smo dizajnirali vrt, jest upravo naša želja za pronalaženjem dodatnog značenja gdje god smo ga mogli pronaći', rekao je Straw. Upravo ti simboli predstavljaju više od tek kamenih zakrpa u vrtu, predstavljajući njegov dug i nerijetko mučan život. 

Pročitajte i ovo Sporovod Alekseja Navaljnog Najveći Putinov kritičar Brojni Rusi i dalje su okupljeni oko groblja, kći Alekseja Navaljnog objavila prekrasnu poruku: "Moj heroj" Sjećanje na Alekseja Navaljnog umro još 16. veljače Objavljeno gdje će i kada biti pokopan Aleksej Navaljni

UŽIVO Sprovod Nelsona Mandele: Bit će pokopan uz majku i troje djece

'Ovo nije tek običan vrt, ovo je putovanje. Dakle, tu ne postoje prečaci. On je toliko toga prošao, tako da bi svatko, tko odluči posjetiti njegovo grobno mjesto, trebao proći putem njegovog života i na taj način pokazati poštovanje Mandeli', ističe Straw.

Domaće biljke koje se nalaze u vrtu uključuju aloe veru, koja je dovezena iz njegovog rodnog mjesta. Mandela, kojemu je strast bila uređivanje vrta, često je znao upitati Strawa za pokoji savjet o odabiru biljaka, pa je Straw imao posebnu čast urediti njegovo posljendje počivalište.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene