Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

OGROMNA ŠTETA

VIDEO Borodjanka je među gradovima s najgorim počinjenim ratnim zločinima: Pogledajte posljedice ruskog razaranja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Objavljena je snimka drona koja prikazuje posljedice ruskog razaranja u gradu Borodjanka.

Razaranje u centru Borodjanke najgore je dosad viđeno u bilo kojem od gradova oko Kijeva, uključujući Irpin i Buču. Uništene su i spaljene zgrade, kuće su pretvorene u ruševine, a diljem grada se nalaze spaljene olupine automobila. Borodjanka se nalazi nedaleko od granice s Bjelorusijom, a grad je na glavnom putu ruskog napredovanja do Kijeva.

Nekoliko svjedoka je reklo da je ruska vojska zaustavila pokušaje spašavanja preživjelih iz razorenih zgrada te je prijetila spasiocima dok ih je držala na nišanu. Ukrajinski dužnosnici kažu da su Rusi možda počinili gore zločine u Borodjanki nego u Buči.

Najmanje 1563 civila ubijeno je od početka ruske invazije na Ukrajinu, priopćeno je iz Ureda visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za ljudska prava (OHCHR). Agencija UN-a do sada je zabilježila 3776 civilnih žrtava u Ukrajini - 1563 poginula i 2213 ozlijeđenih.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna RAZNI NAČINI OBRANE Ruski vojnici otišli na spavanje pa je lukava Ukrajinka iskoristila situaciju i ukrala im streljivo

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NAJTEŽE STRADALI GRAD Zelenski: "Humanitarna pomoć ne može u Mariupolj jer Rusi žele prikriti zločine"

OHCHR smatra da su "stvarne brojke znatno veće jer je primitak informacija s nekih lokacija na kojima su se odvijala intenzivna neprijateljstva odgođen, a mnoga izvješća još uvijek čekaju potvrdu".

Kao primjere navode mjesta u kojima je bilo "navoda o brojnim civilnim žrtvama", poput Mariupolja, Volnovaha, Izjuma, Popasna i Borodjanke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene