Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Detalji zločina nad Baby P

Posinku slomio kralježnicu bacajući ga po sobi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U slučaju zlostavljanja britanske bebe Baby P, o gnjusnim zločinima koje je nad djetetom počinio 32-godišnji očuh, svjedočila je 15-godišnjakinja koja je živjela u kući obitelji osuđene za zanemarivanje djeteta.

'News of the World' razgovarao je s 15-godišnjakinjom koja je svjedočila kako je očuh bolesno mučio dijete te kako socijalni radnici nisu nšta učinili da to spriječe.

Pročitajte i ovo Ilustracija strašna tragedija Majka uspavanu bebu stavila u pećnicu umjesto u krevetić: Dijete je umrlo, njezino je objašnjenje šokantno Ilustracija Liječenje se nastavlja Misteriozan slučaj: Otkriveno u kakvu je stanju beba koja je s teškim ozljedama glave dovezena u bolnicu

Ova je tinejdžerka živjela u kući zlostavljača u sjevernom Londonu. Još uvijek osjeća krivnju zbog straha koji ju je spriječavao da sve što se zbivalo u kući odmah otkrije policiji. Na sudu je ispričala kako je dječakov očuh rezao njegove prstiće nožem, te čupao noktiće kliještima, udarao ga cipelama po genitalijama, gušio ga dok dječak ne bi poplavio, na njemu trenirao psa kako da ugrize čovjeka, bacao ga na pod s visine od gotovo dva metra, u krevetić ga stavljao držeći ga za vrat, gurao mu bocu u usta tako snažno da mu je razrezao usnice…

>> Izmučen i ubijen kada je imao samo godinu i pol dana 

>> Ubili 17-mjesečnog dječaka pa oslobođeni optužbi

Očuh, koji je nakon svih zločina koje je počinio nad djetetom osuđen za nemar na dan kada je djetetu slomljena kralježnica, gledao je kontroverzni televizijski show Jeremy Kyle (britanska verzija Jerryja Springera) dok je Babay P bio na njegovim koljenima.

‘Na kauču je pušio marihuanu i igrao se s Baby P kao da je dječak stara otrcana lutka. Onda sam odjednom čula glasni zvuk. Tada je Baby P slomljena kralježnica. Maleni je zavrištao. Bilo je tako glasno da sam ustala, otišla u vrt i rukama prekrila uši’, rekla je 15-godišnjakinja.

Nevjerojatno je kako je i ta ozljeda prošla nezapaženo kod socijalne radnice kada je posjetila obitelj, pedijatra dr. Sabah Al Zayyat, a čudi i podatak da ni liječnik nije primjetio osam slomljenih rebara i istrugnuta dva nokta na ručicama nesretnog djeteta.

Glavna svjedokinja otkrila je što je zapečatilo dječakovu sudbinu u kolovozu prošle godine, noći konstantnog plača koji je uznemirio prisutne ukućane.

‘Jecao je i jecao u svojem krevetiću. Jednostavno nije prestajao, ali to ne čudi, jer ležao je u svom urinu i fekalijama već nekoliko dana. Onda je njegov očuh sišao dolje i rekao kako će to riješiti. Otišao je u sobu, zalupio vratima i plakanje je odjednom prestalo.’

Bespomoćno dijete očuh je udario tako jako da je progutao zubić koji je kasnije pronađen u malenom želucu.

‘Otkrila sam da je Baby P mrtav u krevetiću oko 9 ujutro. Imao je neobičnu boju, blijedo plavu i bio je ukočen. Rekla sam njegovoj majci da ne diše, ali čekala je do 11.30 sati prije nego je nazvala hitnu službu. U međuvremenu, očuh je uzeo smrdljive krvave plahte koje nisu bile oprane nekoliko mjeseci te ih ih je bacio kako bi sakrio dokaze’, rečeno je na sudu.

U strahu da će i ona postati meta zlostavljača, 15-godišnjakinja nikome ništa nije željela reći osam mjeseci.

‘Ono što se događalo u kući bilo je odvratno i perverzno. Prelazilo je granice okrutnog, bilo je to sadistički. Očuh bi tresao Baby P, udarao ga, primio bi ga za noge, vrtio ga i bacao na pod. Tada bi ga podignuo i to ponovio. Nakon toga se smijao i to ponavljao…’, posvjedočila je 15-godišnjakinja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene