Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Crnogorski minister prometa Andrija Lompar izjavio je da je crnogorska vlada već počela intenzivne razgovore s kineskim tvrtkama o njihovom uključivanju u projekt izgradnje autoceste od Bara do granice sa Srbijom.


Time će procedura dogovora s konzorcijjem Aktor HCH najvjerojatnije biti prekinuta. Lompar je rekao da su crnogorska i kineska strana već pripremile tekst međudržavnog sporazuma, kako bi se projekat mogao valjano pravno provesti.

Vezani članci Slika nije dostupna Crna Gora razgovara i s grčko-izraelskom tvrtkom Slika nije dostupna Hrvatska se bori sačuvati posao stoljeća u Crnoj Gori

>> Crna Gora: Istekao rok za 'posao stoljeća'

Međutim, kako je naglasio, da bi se sve to ostvarilo mora se prekinuti procedura s Aktorom. 'Moj prijedlog, kao resornog ministra, biti će da prekinemo postupak s Aktorom. Oni su poslali pismo o namjerama izraelske agencije Asra koja daje potporu tome poslu, ali taj dokument nije obvezujući i ne predstavlja formalna jamstva i ne vjerujem da će se ovih dana nešto bitnije promijeniti', rekao je Lompar.

Hrvati podizvođači?

Ponovio je da su kineske tvrtke spremne uključiti se u projekat te da bi nakon formalnog prekidanja procedure s konzorcijem Aktor HCH bile spremne u kratkom roku dostaviti ponudu za gradnju autoceste.

Prema Lomparovim riječima, za sudjelovanje u projektu zainteresirane su tvrtke CRB i Poly grupa, ali su u pregovore uključena kineska ministarstva prometa i trgovine. Prema nekim informacijama, hrvatske bi se tvrtke mogle pojaviti kao podizvođači ukoliko posao dobiju Kinezi. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju