Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jasna poruka

Veliki nasljednik 'glupim političarima': Od Sjeverne Koreje ne očekujte promjene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja poručila je internacionalnoj zajednici da 'ne očekuje nikakve promjene' nakon smrti Kim Jong-ila.

Poruku su prenijeli državni mediji, a došla je od strane Nacionalnog obrambenog vijeća, piše BBC. 'Svečano izjavljujemo i pouzdano tvrdimo da glupi političari diljem svijeta, uključujući i marionete iz Južne Koreje, od nas ne trebaju očekivati promjene', stoji u poruci.

Pročitajte i ovo Kim Jong Un U pratnji kćeri VIDEO Kim Jong Un po prvi puta se provozao u automobilu koji mu je poklonio Vladimir Putin Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta"

Kim Jong-Il preminuo je 17. prosinca od srčanog udara. On je vodio našu zemlju od smrti svojeg oca, Kim II-sunga 1994. godine. Pod njegovim vodstvom Sjeverna Koreja izvršila je dva nuklearna testa. Njegov sin, Kim Jong-un, nazvan je vrhovnim vođom partije, države i vojske, naglašeno je u priopćenju.

Susjedi Sjeverne Koreje s iščekivanjem gledaju hoće li promjena vodsta Pyongyanga utjecati na njegove odnose s internacionalnom zajednicom. Siromašna komunistička država i dalje tehnički ostaje u ratu s Južnom Korejom i izolirana s internacionalne scene zbog niske razine ljudskih prava i posjedovanja nuklearnog oružja.

Razgovori o završetku Pyongyangovih nuklearnih ambicija, koji su uključivali dvije Koreje, Kinu, SAD, Rusiju i Japan, u fazi su mirovanja mjesecima.

Inače, svjetski mediji bave se i nekim fotografijama sa sprovoda 'Dragog vođe' koje izazivaju pozornost. Tako Daily mail piše kako se na jednoj fotografiji snimljenoj iz istog kuta i gotovo istom trenutku vidi televizijska ekipa koja sa strane snima ispraćaj, dok je na drugoj nema, a na jednoj se fotografiji AP-a pojavio vojnik visok barem 2 i pol metra. Stoga se spekulira kako su materijali sa sprovoda barem dijelom naknadno obrađivani.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene