Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob Berlusconija i novinara

Poručio urednicima da promjene posao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik talijanske vlade Silvio Berlusconi poručio je šefovima najvećih novina u zemlji da 'promijene posao', prenijeli su u srijedu talijanski mediji.

Sukob Berlusconija i novinara izbio je zbog namjere vlade da podigne cijenu televizijskih programa koji se plaćaju. 

Pročitajte i ovo Požar u bolnici u Tivoliju Utvrđuje se uzrok VIDEO Strava u susjedstvu: Požar u bolnici usmrtio tri osobe, vatrogasci objavili snimku spašavanja pacijenata Ilustracija "ne smije se ponoviti" Žena dobila račun za vodu od 15.000 eura pa od šoka završila u bolnici: Objavili što se dogodilo

>> Berlusconi ljut zbog kritika na njegov račun

Paket gospodarskih mjera što je donešen prošlog tjedna predviđa povećanje poreza na dodanu vrijednost s 10 na 20 posto na televizijske mreže koje koje gledateljima naplaćuju gledanje svojih programa.

To je izazvalo prosvjede, prije svega jer povećanje poreza najviše pogađa Berlusconijeve konkurente među privatnim televizijskim mrežama. Najveća žrtva povećanja je Rupert Murdoch i njegova satelitska mreža Sky.

Berlusconi se zbog toga ponovno našao na meti kritika zbog svoje dvostruke uloge predsjednika vlade na jednoj i vlasnika najveće talijanske medijske grupacije na drugoj strani.

U prošlosti se događalo da slične izjave Berlusconija zaista izazovu otpuštanje kritiziranih novinara. Najspektakularniji takav slučaj dogodio se 2002., kad je na javnoj televiziji obustavljeno emitiranje političke emisije u međuvremenu preminulog novinara Enza Biagija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene