Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SMRTONOSNI ŽARNJAK

U Jadranu osvanulo jedno od najotrovnijih bića na svijetu, nipošto ga ne dirajte!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na obalama regije Puglia, između gradova Pescare i Barija, pronađena je portugalska galija, odnosno portugalska lađica koja spada u skupinu žarnjaka, ali zapravo nije meduza.

Portugalska lađica jedna je od najotrovnijih životinja na svijetu. Živi na površini mora, doseže veličinu od 28 do 30 centimetara, a ako je dotaknete izaziva jaku bol te može dovesti i do srčanog udara i posljedično smrti, piše Glas Istre.

Pročitajte i ovo Ilustracija Toronto Poštom slao otrov diljem svijeta: Optužen za 14 ubojstava, sumnja se da je brojka znatno veća Ilustracija bizarna pojava Slavili godišnjicu braka, a onda im je krstarenje obilježio posjet liječniku: "Supruga je prvo mislila da je to zato što sam nosio nove sandale"

Kako prenose talijanski mediji, opasna portugalska lađica, znanstvenog imena Physalia physalis, tropska je morska vrsta pa su stručnjaci odmah upozorili ljude da je ne diraju i da se udalje čim je vide.

Problem je što je izuzetno atraktivna te odmah privlači ljude, pogotovo najmlađe kupače. Unatrag nekoliko godina u Italiji je zabilježen i smrtni slučaj kad je jedna žena dodirnula portugalsku galiju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene