Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prometni kaos

Portugalci paralizirali zemlju u općem štrajku protiv štednje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Portugalski nastavnici, željezničari, vatrogasci, umjetnici, liječnici i mnogi drugi zaposlenici počeli su opći štrajk zbog mjera štednje koje provodi portugalska vlada.

Sindikati su izvijestili kako je to jedan od najvećih štrajkova u državi u posljednjih dvadeset godina. Nakon Grčke, Španjolske i Francuske i Portugalci su se odlučili na opći štrajk koji je paralizirao gotovo sav javni prijevoz.

Pročitajte i ovo Autocesta - 2 Troškovi su znatno smanjeni Otvoren novi izlaz autoceste A1: Trebao bi rasteretiti lokalne ceste od kamionskog prometa Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta"

Svi komercijalni letovi iz portugalskih zračnih luka i prema njima, a riječ je o gotovo 550 letova, trebalo bi biti otkazano, rekao je za France presse glasnogovornik Uprave portugalskih zračnih luka (ANA). Željeznički promet odvijat će se s 25 posto kapaciteta, a 'minimalna usluga bit će zajamčena'.

>> Portugal: Općim štrajkom protiv vladinih mjera

Promet podzemnom željeznicom tijekom dana neće se odvijati, a ni trajekti između dviju obala rijeke Tajo neće ploviti. Autobusni promet funkcionirat će samo s 30 posto kapacitetea. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene