Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Portugalski nastavnici, željezničari, vatrogasci, umjetnici, liječnici i mnogi drugi zaposlenici počeli su opći štrajk zbog mjera štednje koje provodi portugalska vlada.


Sindikati su izvijestili kako je to jedan od najvećih štrajkova u državi u posljednjih dvadeset godina. Nakon Grčke, Španjolske i Francuske i Portugalci su se odlučili na opći štrajk koji je paralizirao gotovo sav javni prijevoz.

Svi komercijalni letovi iz portugalskih zračnih luka i prema njima, a riječ je o gotovo 550 letova, trebalo bi biti otkazano, rekao je za France presse glasnogovornik Uprave portugalskih zračnih luka (ANA). Željeznički promet odvijat će se s 25 posto kapaciteta, a 'minimalna usluga bit će zajamčena'.

Vezani članci Vitomir Lučić, načelnik Postaje prometne policije Osijek Od ponoći traje akcija policije Speed Marathon, načelnik osječke policija otkrio gdje vozači više griješe Josip Mataija - 1 Voditelj Službe za sigurnost prometa otkrio detalje strašne nesreće u kojoj je poginulo dijete te poručio: "Nesreće su se dogodile zbog teških prekršaja"

>> Portugal: Općim štrajkom protiv vladinih mjera

Promet podzemnom željeznicom tijekom dana neće se odvijati, a ni trajekti između dviju obala rijeke Tajo neće ploviti. Autobusni promet funkcionirat će samo s 30 posto kapacitetea. (Hina)