Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Portugalski nastavnici, željezničari, vatrogasci, umjetnici, liječnici i mnogi drugi zaposlenici počeli su opći štrajk zbog mjera štednje koje provodi portugalska vlada.


Sindikati su izvijestili kako je to jedan od najvećih štrajkova u državi u posljednjih dvadeset godina. Nakon Grčke, Španjolske i Francuske i Portugalci su se odlučili na opći štrajk koji je paralizirao gotovo sav javni prijevoz.

Svi komercijalni letovi iz portugalskih zračnih luka i prema njima, a riječ je o gotovo 550 letova, trebalo bi biti otkazano, rekao je za France presse glasnogovornik Uprave portugalskih zračnih luka (ANA). Željeznički promet odvijat će se s 25 posto kapaciteta, a 'minimalna usluga bit će zajamčena'.

Vezani članci Podignuta hauba Manijak na cesti: Vozio s podignutom haubom kao da se ništa ne događa, nije čak ni usporio Ugostitelji jedva krpaju kraj s krajem Čelnice udruga ugostitelja o nadzoru inspektora, ali i problemima: ''Do sada otkaza nije bilo, ali ove godine bi i to moglo nastupiti''

>> Portugal: Općim štrajkom protiv vladinih mjera

Promet podzemnom željeznicom tijekom dana neće se odvijati, a ni trajekti između dviju obala rijeke Tajo neće ploviti. Autobusni promet funkcionirat će samo s 30 posto kapacitetea. (Hina)