Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne žele štedjeti

Portugal: Općim štrajkom protiv vladinih mjera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva najjača portugalska sindikata zajednički će organizirati opći štrajk, kojim se protive vladinim mjerama štednje.

To je prvi puta od 1988. godine da dva najjača sindikata u zemlji zajednički organizaraju štrajk. Sindikati planiraju zaustaviti autobusni, željeznički i zračni promet, štrajkat će i djelatnici u zdravstvenom i bankarskom sektoru.

Pročitajte i ovo Grupa azijskih imigranata sjedi na klupi u Sao Teotoniju Važan primjer Zemlja emigranata postala je useljenička destinacija: ''Novac je dobar, posao je dobar i budućnost je dobra'' Portugalski premijer Antonio Costa Pritvoren šef kabineta Portugalski premijer Costa podnio ostavku zbog istrage o korupciji: "Savjest mi je čista, ali neću se više kandidirati"

Smanjenje plaća i uvođenje novih poreza

Socijalistički premijer Jose Socrates odlučan je u namjeri smanjenja plaća i uvođenja novih poreza kako bi se smanjio proračunski deficit. Portugalska vlada pokušava svim silama spriječiti ponavljanje grčkog, odnosno irskog slučaja, čije su vlade bile prisiljene zatražiti ogromnu finacijsku pomoć od Europske Unije i Međunarodnog montarnog fonda kako bi spriječile kolaps državnih financija.

Sindikati ističu kako će vladine mjere najviše pogoditi radnike i umirovljenike. Također, raste strah od povećanja nezaposlenosti, koja je već sada dosegla 10.9 posto, što je najviša razina nezaposlenosti od 80-tih.(Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene