Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Porotnica u Velikoj Britaniji osuđena je na osam mjeseci zatvora jer je tijekom suđenja stupila u kontakt s optuženom - i to preko Facebooka.


Sudac je presudu obrazložio tako što smatra da se bilo kakvim kontaktom porotnika s bilo kim povezanim u slučaj ruši integritet suđenja jer presuda mora biti utemeljena isključivo na dokazima i činjenicama. Sudac također traži da se porotnicima zabrani pretraživanje interneta ili društvenih mreža u vezi slučaja na kojem rade. Smatra kako se presudom kao što je njegova zapravo čuva integritet pravosuđa 21. stoljeća.

Vezani članci Koronavirus u Velikoj Britaniji Prvu dozu primilo više od 80 posto ljudi, ali nastavljaju s trendom rasta novozaraženih Boris Johnson Johnson odgodio ukidanje restrikcija u Britaniji za mjesec dana: ''Mislim da je razumno još malo pričekati''

40-godišnja porotnica Joanne Fraill je nakon oslobađajuće presude u umiješanost oko preprodaje droge s optuženom Jamie Sewart razmijenila čak 50 poruka preko Facebooka u kojima je otkrivala razvoj odluke porotnika na suđenju. Sewart je potražila dan nakon presude i prva joj je poslala poruku. Sudac je cijelo suđenje poništio.

Procjenjuje se kako je čitav slučaj, koji se zapravo sastoji od četiri serije suđenja, vrijedio oko šest milijuna funti. Stewart je navodno od Fraill tražio da mu iznese detalje odluka porotnika.