Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podrška za Afganistan

Popravljaju se odnosi Rusije i NATO-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija smatra da se odnosi s NATO-om popravljaju i želi da taj vojni savez uspije u Afganistanu kako bi se ublažile regionalne prijetnje, rekao je ruski predstavnik u NATO-u Dmitrij Rogozin.

Veleposlanici iz 26 zemalja Sjevernoatlantskoga saveza sastat će se u ponedjeljak na zajedničkome vijeću s ruskim predstavnicima prvi put otkad je NATO prekinuo te sastanke u znak prosvjeda zbog ruske 'neproporcionalne' sile upotrebljene u kolovozu u ratu protiv Gruzije.

Pročitajte i ovo Obilna kiša u Afganistanu izvanredno stanje Raste broj stradalih nakon obilnih kiša i nevremena: Zbog sukoba i loše infrastrukture, dvije zemlje teško se s time nose Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem"

'Led se otapa. Neslužbeni sastanak Vijeća Rusije i NATO-a de-facto je nastavak rada', rekao je Rogozin za moskovski radio. Prema njegovim riječima, za taj sastanak nije određen dnevni red. Prođe li sastanak dobro, idući bi mogao biti sastanak ministara vanjskih poslova početkom proljeća. Rogozin je isključio mogućnost održavanja sastanka na vrhu NATO-a i Rusije u ovoj godini. Vijeće Rusija-NATO glavni je forum za suradnju između Moskve i Sjevernoatlantskoga saveza.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene