Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Poplave i odroni u Sloveniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Olujno nevrijeme praćeno jakom kišom izazvalo je danas poslijepodne velike štete u sjevernim i zapadnim dijelovima Slovenije, a najteže je u gradiću Železniki, četrdesetak kilometara sjeverozapadno od Ljubljane u kojemu, uz velik broj vatrogasaca, pomoć pruža i vojska.

Kako je izjavio ministar obrane Karel Erjavec, dodatnu opasnost u gradu predstavlja izlijevanje nekih opasnih kiselina u pojedinim industrijskim objektima koje je zalila voda. 

Pročitajte i ovo Poruke zahvale na slovenskim cestama poruke na cestama FOTO Zbrajaju milijunske štete, ali su na prvom mjestu ljudi: Ovako su Slovenci zahvalili na pomoći u poplavama Slovenija solidarna - 5 ujedinjeni susjedi Prizorima katastrofe u Sloveniji prkosi zajedništvo: "U ovom trenutku hitno su nam potrebni lijekovi jer se infekcije već javljaju"

Prema navodima lokalnih vlasti, pod vodom je više od stotinu kuća. 

Rijeka Sora je u samo nekoliko sati tijekom popodneva narasla za dva metra, te izazvala poplave, odrone i prekide u cestovnim i telefonskim komunikacijama, te opskrbi vodom i električnom strujom. Narasla bujica odnijela je desetak automobila, a oštećeno ih je stotinjak.

Dvije osobe smatraju se nestalima, a jedna je odvedena u bolnicu zbog infarkta. 

Teška situacija je i u Škofjoj Loki, dvadesetak kilometara sjeverozapadno od Ljubljane, te u zapadnim dijelovima države, oko Tolmina i Cerknoga, a o problemima zbog poplava, odrona i zatvorenih cesta javljaju i s područja Kamnika i Bohinja. 

Ugrožena mjesta posjetio je popodne premijer Janez Janša, te obećao pomoć države. 

Meteorolozi najavljuju da će se jake kiše nastaviti i preko noći, dok za sutra najavljuju smirivanje nevremena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene