Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mostarsko prigradsko naselje

Poplava, a kiše nema, kriv tunel stra 60 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poplavljeno je mostarsko prigradsko naselje Jasenice, iako kiša u Hercegovini nije padala već danima. Za poplavu je kriv stari tunel.

Pod vodom je mostarsko naselje Jasenice. Umjesto u papučama jedan 80-godišnjak kućom hoda u gumenim čizmama. 'Ne mogu u kuću, u mene je sve propalo. Jednu mi je svinju voda odnijela, a troje smo spasili. Motori su pod vodo, kKuća pod vodom. Ali meni je 80 godina, nikad se ovo nije desilo. Dok je Tita bilo, bilo je države, a ovdje nemamo ni zakona, ni države, ni vlasti', kazao je Stjepan Miljko iz Jasenice. Poplavljeno je 50-ak kuća. Spašavalo se što se spasiti dalo. Ovaj čovjekov najbolji prijatelj nažalost nije preživio.

Pročitajte i ovo Objavljena je snimka miniranja kamenoloma zbog kojeg je došlo do odrona miniranje kamenoloma VIDEO Pogledajte snimku zastrašujućeg odrona kod Mostara: Odnio je tri automobila Odron kod Mostara nema struje VIDEO Užas kod Mostara: Tri automobila propala u jezero nakon odrona

>> Poplavljeno mostarsko prigradsko naselje

Mještanima je u pomoć stigla Civilna zaštita, oko rijeke Jasenice grade nasipe. Uzrok poplave nije kiša, nema je već danima. Popustila je brana starog tunela na hidroelektrani Mostarsko blato. 'Sumnjam da je nekakav drugi poremećaj osim ljudskog faktora. Mislim da je ljudski faktor, ovo što nam kažu da nisu krivi, da nije kriv jedan čovjek, sigurno da nije jedan čovjek kriv', rekao je jedan stanovnik. U 50-ak jaseničkih kuća poplava je izazvala veliku materijalnu štetu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene