Obavijesti Video Pretražite Navigacija
elitna središta Europe

CRNI POPIS Gradovi u kojima su mogući novi teroristički napadi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među smrtonosnim gradovima nalaze se i elitna središta Europe!

Bagdad je najsmrtonosniji grad na svijetu, sudeći prema novom indeksu potencijalne opasnosti od terorističkog napada, donosi Telegraph.co.uk, a od terorističkog napada na pariški Charlie Hebdo taj rizik je uvelike porastao i za mnoge europske gradove.

Pročitajte i ovo Dva desetljeća od napada na vlakove, drukčije džihadističke prijetnje Španjolskoj prošlo je 20 godina U najsmrtonosnijem terorističkom napadu u Europi ubijene 192 osobe: "Ne smijemo smanjiti oprez, imaju ogromnu sposobnost sposobnost mutiranja i prilagodbe" Talijanska granica Balkanska ruta Italija donijela važnu odluku koja bi mogla utjecati i na Hrvatsku

Indeks 'smrtonosne' gradove rangira prema mogućnosti da budu napadnuti od terorista s obzirom na povijest grada, a prema njemu su čak 64 grada pod 'ekstremnim rizikom od napada'. Najveći broj se nalazi u Aziji i na Srednjem istoku.

TERORISTIČKI NAPAD U TUNISU! Pokolj na plaži: Dvojica naoružanih muškaraca ubila 27 turista

U Africi se rizik od napada povećao zbog prisutne terorističke grupacije Boko Haram, kao i opće političke nestabilnosti. Tri grada su u Europi - Luhansk i Donetsk u Ukrajini, i Grozy u Rusiji. Britanski grad u kojem je najveći rizik od napda je Belfast, a njega slijede Bristol, Cardiff, Manchester i London.

TERORISTI PONOVNO NAPALI FRANCUSKU Jedna osoba obezglavljena, na glavi pronađeno arapsko pismo

Pariz je na 97. mjestu u svijetu, a prije napada na redakciju satiričkog časopisa Charlie Hebdo bio je na 210. mjestu. Sedam najsmrtonosnijih gradova na svijetu su svi u Iraku, uključujući i Mosul i Ramadi koji su pod opsadom terorista tzv. Islamske države.

Gradovi su rangirani na temelju intenziteta i učestalosti napada u roku od 12 uzastopnih mjeseci od veljače prošle godine, kombinirano s brojkom incidenata u prijašnjih pet godina.

Prvih 12 gradova s 'ekstremnim rizikom' od terorističkog napada

1. Bagdad, Irak
2. Kabul, Afganistan
3. Mogadishu, Somalia
4. Abuja, Nigeria
5. Sana'a, Jemen
6. Beirut, Lebanon
7. Damascus, Sirija
8. Jeruzalem, Izrael
9. Islamabad, Pakistan
10. Kairo, Egipat
11. Tripoli, Libija
12. Nairobi, Kenija

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene