Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tragedija u Španjolskoj: U zrakoplovnoj nesreći poginule 153 osobe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Putnički avion kompanije Spanair zapalio se, sletio s piste i prepolovio prilikom jučerašnjeg polijetanja iz madridske zračne luke Barajas.

Zrakoplov je krenuo za Kanarske otoke, no iz još nepoznatih razloga avion se najvjerojatnije zapalio, sletio s piste i prepolovio se, iako neki svjedoci tvrde da se avion zapalio nakon što se prepolovio.

Pročitajte i ovo Policija je okružila trgovački centar u Sydneyju - 4 Napadač upucan FOTO/VIDEO Preminula mama koju je manijak u šoping-centru izbo zajedno s bebom Dvije osobe poginule u prometnoj nesreći u Kaštel Sućurcu Građani spasili dijete Kaštela zavijena u crno, motociklisti i mlada vozačica smrtno stradali: "Ovo je prometni terorizam, kazna bi trebala biti izravni zatvor"

Španjolska je vlada potvrdila da su, prema dosadašnjim informacijama, poginule 153 osobe,dok ih je 20-ak ozlijeđeno. U zrakoplovu je bilo i dvoje djece te devet članova posade. 

Mediji izvještavaju kako se prije pada zapalio motor na zrakoplovu u kojem se nalazilo 166 putnika i članova posade. No, prema drugim informacijama u avionu su bile 164 osobe.

U nesreći zrakoplova nema stradalih hrvatskih državljana, doznaje se iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI).

- Nema stradalih Hrvata. Nemamo tih informacija, provjerili smo i za sada nemamo nikakvih saznanja o tome, rekao je glasnogovornik MVPEI-a Mario Dragun. 

Mjesto nesreće nadlijetao je velik broj helikoptera, od kojih su neki izlijevali vodu na mjesto pada. Neslužbeno se doznaje da je istovremeno viđeno kako je nekoliko zrakoplova poletjelo iz zračne luke nakon pada Spanairova aviona, prenosi BBC.

Na mjestu događaja nalazilo se 50-ak kola hitne pomoći. Očevici tvrde da se avion prilikom pada potpuno raspao.

- Čuli smo strašnu eksploziju, stali smo i ugledali kako se diže gusti dim, svjedoči novinar koji se slučajno našao u blizini pada zrakoplova.

- Bilo je strašno, tijela su bila posvuda, rekao je drugi očevidac.

Kompanija Spanair, piše CNN, u vlasništvu je skandinavske zrakoplovne kompanije SAS.

Talijanski predsjednik Giorgio Napolitano je u poruci sućuti kralju Juan Carlosu napisao da Italija suosjeća sa španjolskim narodom.

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev je u srijedu izrazio sućut španjolskom premijeru Joseu Luisu Rodriguezu Zapateru i naglasio "da je s velikim bolom primio vijest o nesreći u zračnoj luci Madrida".

Njemačka kancelarka Angela Merkel je izrazila sućut premijeru Zapateru i navela da je "šokirana obimom katastrofe i brojem stradalih i ranjenih", rekao je njezin glasnogovornik Thomas Steg.

Prema podacima njemačke kompanije Lufthansa četiri osobe registrirane na kobnom letu stigle su u Madrid iz Njemačke.

Francuski premijer Francois Fillon izrazio je sućut španjolskom kolegi i naglasio "koliko ga je pogodila vijest o današnjoj strašnoj nesreći u Madridu", prema priopćenju u kojem mu izražava sućut francuske vlade i u osobno ime.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene