Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pilot je kriv'

Zrakoplov je srušio vjetar u 2. pokušaju slijetanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Arkadiusz Protasiuk, pilot zrakoplova u kojem je poginuo poljski predjednički par, je kriv za nesreću, saznaje njemački Bild iz izvora bliskih istrazi.

Iako su prvotna izvješća govorila da je zrakoplov pao u četvrtom pokušaju slijetanja, sada se vjeruje da je pao već u drugom pokušaju. prije drugog, fatalnog pokušaja, pilotu je kontrolni toranj savjetovao da odustane od slijetanaj i uputi se na drugi aerodrom. No pilot je odgovorio: 'Pokušat ću posljednji put. Imamo dovoljno goriva da u slučaju nužde sletimo u Moskvu ili Minsk'.

Pročitajte i ovo Ruski superbombarder Tu-160 Blackjack (Foto: AFP) Može nositi nuklearno oružje Rusi testirali novi ratni stroj koji žele i mnogi milijarderi: Superbombarder Tu-160 Blackjack Slika nije dostupna Bivši predsjednik u šoku Walesa: Isuse i Marijo, nezamisliva tragedija

>> 'Posada Tupoljeva na vrijeme znala za maglu'

Prvi rezultati istrage pokazuju da je zrakoplov iz koridora slijetanja otpuhao snažan vjetar. Tada je zrakoplov lijevim krinom udario u antenu, zarotirao se oko nje i gotovo pod kutem od 90 stupnjeva udario u zemlju. Pri udaru su se razdvojili prednji i stražnji dio zrakoplova. U prednjem dijelu su se nalazila tijela dvojice pilota i predsjednika Lecha Kaczynskog, što objašnjava zašto su njihova tijela pronađena tako brzo. Većina putnika je bila u središnejm dijelu, vjerojatno uključujuć i Mariju Kaczynski, te su njihova tijela rasuta po cijelom području pada.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene