Obavijesti Video Pretražite Navigacija
13. ili 20. lipnja

Poljski predsjednički izbori sredinom lipnja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon pogibije predsjednika Lecha Kaczynskog, Poljska prema Ustavu predsjedničke izbore treba održati 13. ili 20. lipnja.

Prvi krug predsjedničkih izbora, organiziranih nakon pogibije poljskog predsjednika Lecha Kaczynskog u zrakoplovnoj nesreći, održat će se 13. ili 20. lipnja, izjavio je u srijedu dužnosnik u parlamentu. 'Od početka te tragedije postojala su teoretski samo tri moguća datuma za izbore. Tri nedjelje u lipnju: 6., 13. ili 20.', izjavio je visoki dužnosnik Sejma Lech Czapla.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović posjet Zlataru Milanović: "Hrvatska je dno Europske unije, svaki dan se molimo za Bugarsku" Slika nije dostupna Komorowski u prednosti Poljake čeka drugi izborni krug za predsjednika države

Objasnio je da preostaju dva moguća datuma zbog ograničenja koje nameće Ustav i izborni zakon. Eventualni drugi krug mogao bi se održati 27. lipnja ili 4. srpnja, dodao je on. U srijedu bi predsjednik Sejma Bronislaw Komorowski koji obnaša privremeno funkciju predsjednika države mogao objaviti službeni datum izbora po završetku razgovora s parlamentarnim skupinama.

Komorowski je ujedno službeni kandidat liberalne stranke na vlasti Građanske platforme. Izbori prvotno predviđeni za jesen trebali su suprotstaviti Lecha Kaczynskog u drugom mandatu i Komorowskog, kojemu je davana prednost. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene