Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skandal u EP-u

Izjavom razbijesnio mnoge: ''Žene su slabije, manje i manje inteligentne''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljski zastupnik mogao bi biti kažnjen zbog izjave da bi ''žene trebale zarađivati manje od muškaraca jer su slabije, manje i manje inteligentne''.

Poljski zastupnik u Europskom parlamentu, Janusz Korwin-Mikke, mogao bi biti kažnjen nakon što je rekao da bi ''žene trebale zarađivati manje od muškaraca jer su slabije, manje i manje inteligentne'', prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Ramon Fonseca 2016. godine Optužen za pranje novca Panamski odvjetnik povezan sa skandalom Panamski dokumenti preminuo usred sudskog procesa Dodjela medijske Nagrade Europa Čestitke! HND dodijelio Nagradu Europa za najbolje medijske radove u 2023.

U tijeku je istraga kojom se želi utvrditi je li svojim istupom prekršio pravila EP-a koja zabranjuju pogrdni, rasistički ili ksenofobni jezik i ponašanje.

Socijalisti i demokrati zatražili su od predsjednika EP.a da sankcionira poljskog zastupnika zbog njegovih ''sramotnih komentara''.

Kazne za takvo ponašanje sežu od opomene do privremene suspenzije. Prema pravilu 11. Poslovnika o radu, ponašanje zastupnika ''odlikuje međusobno poštovanje'', a ''oni neće pribjeći klevetničkom, rasističkom ili ksenofobnom jeziku ili ponašanju u parlamentarnim raspravama''.

Korwin-Mikke i ranije je sankcioniran od strane Parlamenta. Prošle godine ostao je bez naknade za 10 dana dolazaka (3060 eura) i suspendiran je na pet dana jer je priljev migranata usporedio s izmetom.

U listopadu 2015. suspendiran je na 10 dana zbog nacističkog pozdrava. Za isti postupak bio je kaženjen i talijanski zastupnik Gianluca Buonanno.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene