Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Poljska: Tusk i službeno premijer

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vođa poljskih liberala, koji su odnijeli pobjedu na parlamentarnim izborima 21. listopada, Donald Tusk prisegnuo je preuzevši kormilo poljske vlade, nakon što ga je premijerom proglasio aktualni predsjednik države Lech Kaczynski.

Prisegu je položio u predsjedničkoj palači, završivši riječima "... i neka mi Bog pomogne", u skladu s tradicionalnom, no fakultativnom opcijom, koja je tijekom komunističke vladavine bila strogo zabranjena.

Pročitajte i ovo Ilustracija Grupa Granica Potresne priče ljudi iz sive zone: Morala je roditi sama u šumi, dijete je umotala u svoju majicu Vladimir Putin Zastrašujuća poruka Rusija zaprijetila velikoj europskoj zemlji, za sve krivo nuklearno oružje: "Postat će naša meta!"

50-godišnji Tusk će na premijerskoj dužnosti zamijeniti dosadašnjeg premijera Jaroslawa Kaczynskog, brata aktualnog poljskog predsjednika Lecha.

Tusk je najavio provedbu proeuropske politike, počevši od poboljšanja odnosa između Poljske i Njemačke te što skorijeg uvođenja eura. Također je obećao da će voditi isključivo liberalnu ekonomsku politiku uz više mogućnosti privatizacije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene